Почетна Балкан Вие го кршите Уставот и ја урнисуваат положбата на Македонија – Курир

Вие го кршите Уставот и ја урнисуваат положбата на Македонија – Курир

од nenad
2 минути читај за
Давкова до Пендаровски: Вие го кршите Уставот и ја урнисуваат положбата на Македонија

Кандидатката за претседателка Гордана Силјановска Давкова денеска во Претседателската дебата истакна дека тие немаат проблем толку голем со Бугарија и нејзиното вето, туку со сегашната власт.

„Читате ли вие, заради Фридом Хаус, заради сите извештаи, заради отсуство на владеење на право, заради отсуство на правда држава, корупција и криминал, зависно судство на чело со двајца ваши членови во Советот. Знаете ли дека Судскиот совет е прогласен за фактор на зависност и политизација, не ги предложив јас претседателе, вие ги предложивте. Вие сте директен учесник во ова“, вели Давкова.

Таа додаде дека Пендаровски е првиот претседател кој го прекршил Уставот.

Целата емисија во 21:15 часот на ТВ21Извор : Kurir.mk

Давкова до Пендаровски: Вие го кршите Уставот и ја урнисуваат положбата на Македонија

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING