Почетна Технологија ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Реџеп Исмаил – Левица: ВМРО-ДПМНЕ во целост го почитува Преспанскиот договор, сè друго е само театар

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Реџеп Исмаил – Левица: ВМРО-ДПМНЕ во целост го почитува Преспанскиот договор, сè друго е само театар

од nenad
2 минути читај за

– Сето тоа на мене ми изгледа на театар, инаку честитам на онаа првична пркос да не го изговори неуставното име Северна Македонија. Од една страна СДСМ и албанскиве партии се загрижија дека треба да се почитува Уставот итн, но од друга страна која е оправданоста на про-вмро јавноста, они како да тргнаа во оправдување на Преспанскиот договор, односно во негово доследно применување. Значи според Преспанскиот договор може да се каже Македонија, односно за нив е супер Преспанскиот договор – вели Исмаил во утринската програма на Слободен печат.

   

Тој не е сигурен ниту во искрените намери на новото владејачко мнозинство, стравувајќи дека на земјава би можела да ѝ се повтори, според него, слична ситуација како во времето од владеењето на Никола Груевски.Исмаил говореше и за релативниот успех на Левица на изборите и освојувањето на шест пратенички места во парламентот.

– Без големи пари, но со кристално чиста идеологија и конзистентност во работата ние успеавме да дојде до поголем број на гласови – посочи тој.

Целото интервју проследете го на следниот линк:

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING