Почетна Убавина и здравје Ве преколнувам, немојте да живеете за децата

Ве преколнувам, немојте да живеете за децата

од nenad
1 минути читај за

Ве преколнувам, немојте да живеете за децата! Не само што нив не им е потребно, туку е и штетно за нив. Колку пропуштени судбини, скршени срца, навреди и недоразбирање! Ги гледам жените кои секојдневно се откажуваат поради децата. А потоа ги гледам овие деца за кои нивните мајки се откажале од се`. Тажна е оваа глетка.

Мајката сама ја одгледала Вања. Таа никогаш не се омажила, се` му давала на својот син, му купила стан, му платила факултет. Тој стана прекрасен и успешен маж. Сега има 50-тина години. Никогаш не се оженил и нема деца. Цел живот се труди да ѝ се оддолжи на неговата мајка затоа што таа се одрекла од се. Не успева.

Таткото на Ксјуша работел ден и ноќ за децата. Имал големи планови – посебно за ќеркаа. Таа била најпаметна. Тој мечтаел таа да стане докторка. Ја запишал на факултет, но таа се отпишала. Сакала да го живее својот живот. На свој начин. Сакала да стане уметник. Татко ѝ се обидел да ја вразуми и пресметал се`: колку ќе чини училиштето, секциите, приватните часови, облеката, храната… и барал да му се врати долгот. За жал, таа го нема видено нејзиниот татко повеќе од 30 години.

Текстот продолжува на втората страна

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING