Почетна Технологија Ахмети: Ние сме за мир, не сакаме да ја враќаме болната историја

Ахмети: Ние сме за мир, не сакаме да ја враќаме болната историја

од nenad
1 минути читај за

Тој нагласи дека ДУИ е за мир, стабилност и за иднина во ЕУ, а за „болната историја“ порача дека треба да остане во сеќавањето.

   

„Сега имаме две филозофии, интеграција и изолација, за ова на изборите на 8 мај граѓаните ќе одлучат. Ние сме за мир, ние сме за стабилност, ние сме за најголема безбедност, ние сме за иднината, ние не сакаме да ја враќаме болната историја, на неа треба да се сеќаваме, но да не ни се повтори, да ја изградиме иднината. Нашата иднина е во ЕУ, нашата иднина е нула проблеми со соседите, да работиме како што сме работеле досега, како што го решивме проблемот со Грција, и како резултат, станавме членка на НАТО, со што обезбедивме многу голема безбедност на нашето место. Како што дадовме придонес и во проблемот со Бугарите“, рече Ахмети.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING