Почетна Убавина и здравје Ако сè уште не сте сигурни? Ова се 12 знаци дека тој навистина ве сака

Ако сè уште не сте сигурни? Ова се 12 знаци дека тој навистина ве сака

од nenad
1 минути читај за

Љубовта е толку тешко да се дефинира колку што е и да се објасни, но на крајот може да се сведе на „интензивно чувство на длабока приврзаност“, открива англискиот речник Оксфорд.

Љубовта е многу повеќе од тоа да кажете „те сакам“ некому, тоа е низа знаци што ги покажувате некому. Освен тоа, можеби ќе сакате доказ дека тој навистина ве сака, без оглед на зборовите.

Љубовта е толку тешко да се дефинира колку што е и да се објасни, но на крајот може да се сведе на „интензивно чувство на длабока приврзаност“, открива англискиот речник Оксфорд.

Исто така, важно е да се запамети дека постојат многу различни видови на љубов. Како клинички психолог Д-р Кристина Халет, претходно објаснето за mbg, истражувањето дефинира два главни типа на меѓучовечка љубов:

страсна љубов (она што ние го сметаме за романтична љубов, која вклучува привлечност и сексуална желба) и
приврзаност (позната и како сочувствителна љубов, која може да биде помеѓу старателите и децата, долгорочните романтични партнери и други длабоко поврзани парови).

Грците, сепак, уште повеќе ја анализирале љубовта и одредиле 8 различни типови:
Текстот продолжува на следната страна

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING