Почетна Македонија Аврамовска Мадиќ: Ќе дојде период кога разочараните членови ќе се вратат на правите социјалдемократски политики и вредности

Аврамовска Мадиќ: Ќе дојде период кога разочараните членови ќе се вратат на правите социјалдемократски политики и вредности

од nenad
1 минути читај за

Таа додаде дека претседателот на партијата побарал да се свика отчетен Конгрес за неговото претходно работење.„Конгресот е отчетен, каде што во статутот во рок од два месеци, претседателот на партијата бара да се свика отчетен Конгрес за неговото претходно работење и тоа се спроведува после секои парламентарни избори. Тој Конгрес затоа беше свикан, претседателот исто така побара да се свика во период од два месеци за да може да го фатиме тој период пред 10-15 јули пред годишните одмори. Раководството си даде оставки, целиот извршен беше во оставка, меѓутоа има процедури која оставка кои органи ја прифаќаат. Статутот дава опција да ја вршат функцијата до моментот на избор на новите органи“, посочи Аврамовска Мадиќ

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING